Acasă > Atractii turistice, Destinatii in Europa > Activitati outdoor – vacante active in Grecia

Activitati outdoor – vacante active in Grecia

Iulie 7th, 2009

Parasailing in RethymnonNumarul tot mai crescut de turisti, de toate varstele si varietatea peisajelor si formelor de relief au contribuit la o crestere si o dezvoltare considerabila a sectorului de activitati “ outdoor”, adica diverse activitati ce se pot desfasura in natura, practicate de la nivelul de incepator ( pentru care se ofera cursuri, indrumatori si ghizi specializati)si pana la nivelul avansat/ profesionist ( pentru care sunt infiintate diverse cluburi , concursuri si trasee marcate, specializate).
Grecia este o destinatie perfecta pentru entuziastii activitatilor outdoor: 14.000 km de tarm, peste 3000 de insule, munti ale caror varfuri depasesc 2000 m, forme de relief spectaculoase, unice in lume ( gigantii de la Meteora), rauri involburate, formatiuni stancoase incredibile, vulcani inactivi, unele dintre cel mai frumoase defilee ale Europei, paduri incantatoare, lacuri uimitoare, pesteri misterioase, specii unice si variste de pesti, animale si o fauna impresionanta si multe altele creeaza cadrul perfect pentru o gama extrem de variata de activitati ce se desfasoara in aer liber.
Navigatie, scuba diving ( scufundari), snorkeling, surf pe apa, canoe, kaiac-canoe, river rafting, ,alpinism,  drumetii, ciclism, ciclism off road, mountain biking, trekking ( calatorii la pas), echitatie, golf, ski… nesfarsite optiuni pentru o vacanta activa si dinamica in mijlocul naturii.

Locatiile ce pot oferi asemenea oportunitati, ofera si posibilitati de cazare unde puteti apela la servicile unor ghizi specializati sau chiar veti indrumati catre ceea ce doriti in conditiile in care zona nu va poate oferi ceea ce cautati.

Biking TourCiclism si mountain biking …..

Camping

Pe tot teritoriul sau, Grecia ofera numeroase posibilitati de camping, de a-ti aseza mini-tabara si cortul si a-ti petrece timpul in mijlocul naturii. Insa atentie, desi uneori autoritatile trec cu vederea acest lucru, este interzis sa iti asezi tabara pe un teren neocupat, dar neamenajat pentru camping.Info:
Organizatia Nationala de Turism a Greciei (The Greek National Tourism Organization )
Ghidul de buzunar “ Camping in Greece” ( realizat de Panhellenic Camping Association)

Scufundari
O activitate foarte populara in Grecia, este restrictionata in multe locatii datorita faptului ca autoritaritatile grecesti incearca sa protejeze aceste zone, majoritatea situri arheologice de eventualele daune produse de turisti mult prea entuziasti si putin educati si cu grija,  in spiritul conservarii naturii.
De cele mai multe ori puteti contracta diversi ghizi autorizati ( ei cunosc zonele accesibile si permise) sau puteti opta pentru cursurile unei scoli de scufundari acreditate ( cu supraveghere autorizata). Acestea pot fi gasite pe coasta Attica, peninsula Peloponezia, Insula Halkidiki si alte cateva locatii spre nord.
Insulele  unde sunt permise scufundarile cu anumite limitari: Corfu, Creta, Hydra,Kalimnos, Paros, Rhodos, Santorini, Skiathos si Zakinthos.
Chiar daca esti calificat pentru a intreprinde asemenea activitate, tot ai nevoie de supraveghere autorizata. Mai mult decat atat este interzisa fotografierea sau atingerea unor obiective antice.

…mai multe

Contact:
Calypso Scuba Divers , Corfu
Dive Med Center- Rhodos
Paradise Dive Center- Creta
Lucky Scuba Divers- Mykonos

Info:
Organization of Underwater Activities
Union of Greek Diving Centers

In cazul in care sunteti un explorator certificat , trebuie sa contactati   Departamentul de Arheologie Subacvatica din Grecia ( Department of Underwater Archaeology ).

Snorkeling- scufundari de suprafata
Acest tip de scufundari, considerata a fi mai putin daunatoare, este permisa in cele mai multe locuri, mai les ca limpezimea apei iti ofera posibilitatea de observa viata marina pana la adancimi de pana la 30 m. Echipamentul simplu ( masca de fata, tubul pentru oxigen si eventual innotatoarele pentru picioare) se gasesc in diverse puncte si magazine atat pentru inchiriere cat si achizitionare. Nu este necesara supraveghere autorizata si paote fi practicata de persoane de toate varstele.La pescuit...
…mai multe

Fishing
Contact:
Clubul Pescarilor Amatori si al Sporturilor Maritime – portul Piraeus ( Amateur Anglers and Maritime Sports Club)

Golf
Guvernul Greciei incurajeaza in prezent constructia de terenuri de golf, dorind sa ofere practicantilor un numar de 30 de terenuri. Dintre acestea doar 5 terenuri internationale standard ( cu 18 gauri) sunt functionabile: la Glifada ( coasta Atenei), Halkidiki, Corfu, Rhodos si  Chersonnisos (Creta). Exista un teren de golf cu 9 gauri la Elounda ( Crera).

Hiking …..Hiking in Santorini
Oportunitati nenumarate pentru drumetii,  hiking ( pe munte) , trekking (pe langa cursurile de apa) si walking  ( toate tipuri diferite de a explora natura la pas, cu rucsacul si cortul in spate) pentru turisti de toate varstele.  Explorarea potecilor montane este una dintre preferatele turistilor.

Walking- Hiking Tours …..
Chiar si grecii au inceput de curand sa practice aceste tipuri de drumetii de tip “ walking” ce presupune explorarea anumitor trasee prin padure, vai “ la pas”, asemeni unei promenade. Au aparut chiar si harti ale unor asemenea trasee si marcaje speciale.
Ramasite ale civilzatiei antice elene, sunt raspandite printre padurile de pini si luncile alpine, vaile muntilor si palje ascunse, salbatice ….pentru care trebuie sa strabati la pas, pe poteci batucite spre taramuri neatinse de mana omului.

Echitatie  …..Calare pe valurile marii

Alpinism  …..

Explorarea pesterilor (in eng. “ spelunking “)
Destul de periculos si nesigur, de preferat sa nu va aventurati singuri si fara ghizi autorizati.Un mediu destul de fragil si de misterios care atrage ca un magnet, insa apelati la servicii autorizate pentru a va satisface curiozitate. Intr-adevar merita sa cercetati misterele subterane.
…mai multe

Watersports …..
…parapantism pe apa , ski pe apa si windsurfing, river rafting si caiac-canoe.

Citeste si despre:
Londra este una dintre destinatiile preferate a multor europeni, in special dupa deprecierea lirei sterline si ieftinirea biletelor de avion determinata de scaderea pretului combustibililor, in primavara acestui an. In speranta ca in multi dintre voi, inca incercati sa decideti unde va veti petrece cateva zile de vacanta in aceasta toamna, Londra va asteapta si va poate surprinde cu activitati in aer liber extrem de interesante si dinamice. Astfel veti putea… continuare...

O vacanta de toamna, absolut superba: vreme calduta, aglomeratia lipseste, costurile mai mici...insa ce sa facem in vacanta de toamna? Pentru ca in mod traditional in vacanta de vara se merge la mare – pe plaja, apa, soare, bronz si distractie , iar in vacanta de iarna – la munte, la ski, snowboard, etc. primavara ne cuprinde romantismul si se cauta destinatiile exotice si calduroase in preajma sarbatorilor… continuare...

frunze de toamna Calatorului ii sade bine cu drumul, spune o zicala. Astfel incat toamna nu ii tine acasa pe iubitorii de calatorii. Mai mult decat atat , culorile si atmosfera toamnei, preturile off-season, lipsa aglomeratiei poate transforma vacanta ta intr-o experienta de neuitat. E adevarat ca fiecare anotimp are farmecul sau si fiecare destinatie un anumit appeal dar… continuare...

Comentariile sunt închise.