Acasă > Atractii turistice, Destinatii in Europa > Castele si palate in Grecia

Castele si palate in Grecia

Iulie 2nd, 2009

CastelCastelele Greciei sunt legate de numeroase legende si povestiri cavaleresti si  traditii , acum devenite simboluri ale securitatii si  puterii militare. Desi, in zilele noastre sunt utilizate ca decoruri pentru a prezenta diverse evenimente culturale si sociale, inca mai au puterea de invada mintea vizitatorilor cu imagini din vremurile regilor si cavalerilor si a reginelor de la curte, cu ale lor povesti de amor si istorisiri.

Palace of Knights, Insula  Rhodos1. Palatul  Cavalerilor din Rhodos
Locatie: Rhodos, Insula Rhodos


Construit intre zidurile vechiului oras Rodos, la inceputul secolului 13 de catre cavalerii ordinului Saint John of Jerusalem, castelul consta in 205 camere si o camera de conferinte care adesea gazduia diverse summit-uri europene sau mondiale. Scopul sau era de a servi ca resedinta  pentru guvernatorul insulei. In timpul ocupatiei otomane, palatul a fost utilizat ca fortareata.
In prezent atrage sute de vizitatori si detine Muzeul de Arheologie din Rhodos si este unul dintre cele mai bine conservate castele ale Europei. Datorita acestui castel si al farmecului medieval al insulei, Rhodos  mai este numita “ Insula Cavalerilor”.

Fortareata Venetiana, Naxos2. Fortareata Venetiana
Locatie: Naxos, Insula Naxos


Meterezele inalte ale Fortaretei Venetiene pot fi admirate in orasul Naxos, cel mai aglomerat si principalul oras al insulei cu acelasi nume. Acest castel a fost construit din ordinul lui Marco Sanudo, cuceritor al Cicladelor  in 1207 si a facut din insula Naxos sediul ducatului sau. Pe langa resedinta sa, castelul mai continea si diverse institutii administrative.A fost proiectat in forma de pentagon, cu cladiri si vile in stil venetian. Si astazi isi mai pastreaza incantatoarea atmosfera medievala.

Chora's Castle3. Castelul Chora
Locatie: Folegandros, Insula Naxos

De fapt, asa-zisul “ castel” din orasul  Folegandros nu este altceva decat o parte din vechea asezare medievala Chora, ce a fost amenajata in asa fel incat sa apere populatia si proviziile sale de invazia cotropitorilor si a piratilor.Castelul propriu-zis a fost declarat de catre Marco Sanudo, duce al Insulei Naxos, in 1212 imediat dupa ce a intrat in posesia insulei.
Peretii caselor interioare sunt construite in asa fel incat sa constituie ziduri de aparare pentru castel.In interior se afla cateva biserici vechi cu o structura arhitecturala impresionanta si decoratiuni  interioare spectaculoase (Pantanassa, Pantanassa , Aghia Sofia )

Palatul Knossos4. Palatul Knossos
Locatie:Insula Creta


Conform mitologie grecesti, proiectul palatului a fost realizat de catre anticul  arhitect Dedalos (tatal legendarului Ikarus), un proiect ce a prezentat o asemenea complexitate incat nimeni nu ar fi  putut gasi calea de iesire daca ar fi fost abandonat in mijlocul palatului
Miturile grecesti leaga constructia acestui palat de temutul  Rege Minos si legendele ” Labirintul Minotaurului” si “ Icarus” . Acestea povestesc cum regele Minos i-ar fi inchis pe arhitectul Dedalos si fiul sau in interiorul palatului pentru a nu putea dezvalui nimanui maiestuosul proiect  al acestuia. Insa arhitectul , a construit  doua seturi de aripi pentru el si fiul sau pentru a-si lua zborul din turnurile palatului, insa dupa cum stiti legenda lui Icarus acesta si-a gasit sfarsitul in apele Marii Egee. Labirintul interior a fost caminul Minotaurului in mitologia greaca si multi dintre localnci asociaza palatul Knossos cu legenda lui  Theseus doborandu-l pe Minotaur.
Este unul dintre cele mai bine conservate palate din timpul civilizatiei minoniene.

Koroni Castle5.Castelul Koroni ( Manastirea Timiou Podromou)
Locatie: Koroni,  Peninsula Messinian

Este situat la baza unui castel venetian ale carui ziduri adapostesc astazi imensa Manastire Timiou Podromou. Capela bizantina si fundatiile templului  Artemisei ofera o priveliste minunata .

Bourtzi Castle6.Castelul Bourtzi.
Locatie: Nafplio, peninsula Peloponezia


Bourtzi
este o mica peninsula iar  castelul se afla localizat chiar in mijlocul portului Nafplio, Venetienii au finailzat fortificarea lui in 1473 pentru a proteja orasul de pirati si  invadatorii veniti de pe mare. Dupa ce au grecii l-au recastigat de la turci in 1822 a servit drept fortareata defensiva  pana in 1865. Apoi a fost transformata in resedinta  executorilor  celor condamnati in castelul Palamidi.  Din 1930 si pana in 1970 a servit ca hotel.

Palamidi Castle7. Castelul Palamidi
Locatie : Naflipo, peninsula Peloponezia


Palamidi
este de fapt o fortareata militara situata pe creasta unui deal, la o altitudine de 216 m , construita de venetieni in timpul celei de-a doua ocupatii a insulei Creta, in perioada 1686 – 1715.
Fortareata este rezultatul unui ambitios proiect si destul de complex, ce s-a desfasurat intre 1711 – 1714. Stilul arhitectural este baroc si iar terasele castelului ofera o priveliste spectaculoasa asupra golfului Argolic si orasului Nafplio. 857 de trepte despart orasul de zidurile fortaretei, insa pentru a ajunge in varful acesteia trebuie sa strabatateti mai mult de 1000 de trepte.

Achilleion Palace8. The Achilleion Palace
Locatie: Gastouri, Insula Corfu


Acest palat a fost construit in secolul 19 ( 1889 – 1891) la ordinul reginei austro-ungare Elizabeth (cunoscuta in istorie sub numele de Sissy), cu scopul de a fi resedinta de vacanta. In urma asasinarii reginei in 1898, palatul a fost cumparat de catre  Kaiser William II al Germaniei.
Imparateasa Sissy a indragit foarte mult mitologia greaca , iar dintre persoanajele sale,  Achilles a fost favoritul sau , astfel incat i-a dedicat lui acest palat. Gradina interioara este absolut incanatatoare , un loc perfect pentru desfasurarea unei nunti spectaculoase, medievale si extrem de mult apreciata de cei mai buni fotografi. Este una dintre atractiile principale ale insulei Corfu.

Castele si palate in Grecia

Castelele Greciei sunt legate de numeroase legende si povestiri cavaleresti si traditii , acum devenite simboluri ale securitatii si puterii militare. Desi, in zilele noastre sunt utilizate ca decoruri pentru a prezenta diverse evenimente culturale si sociale, inca mai au puterea de invada mintea vizitatorilor cu imagini din vremurile regilor si cavalerilor si a reginelor de la curte, cu ale lor povesti de amor si istorisiri.

1. Palatul Cavalerilor din Rhodos

Locatie: Rhodos, Insula Rhodos

Construit intre zidurile vechiului oras Rodos, la inceputul secolului 13 de catre cavalerii ordinului Saint John of Jerusalem, castelul consta in 205 camere si o camera de conferinte care adesea gazduia diverse summit-uri europene sau mondiale. Scopul sau era de a servi ca resedinta pentru guvernatorul insulei. In timpul ocupatiei otomane, palatul a fost utilizat ca fortareata. In

In prezent atrage sute de vizitatori si detine Muzeul de Arheologie din Rhodos si este unul dintre cele mai bine conservate castele ale Europei. Datorita acestui castel si al farmecului medieval al insulei, Rhodos mai este numita “ Insula Cavalerilor”.

2. Fortareata Venetiana

Locatie: Naxos, Insula Naxos

Meterezele inalte ale Fortaretei Venetiene pot fi admirate in orasul Naxos, cel mai aglomerat si principalul oras al insulei cu acelasi nume. Acest castel a fost construit din ordinul lui Marco Sanudo, cuceritor al Cicladelor in 1207 si a facut din insula Naxos sediul ducatului sau. Pe langa resedinta sa, castelul mai continea si diverse institutii administrative.A fost proiectat in forma de pentagon, cu cladiri si vile in stil venetian. Si astazi isi mai pastreaza incantatoarea atmosfera medievala.

3.Castelul Chora

Locatie: Folegandros, Insula Naxos

De fapt, asa-zisul “ castel” din orasul Folegandros nu este altceva decat o parte din vechea asezare medievala Chora, ce a fost amenajata in asa fel incat sa apere populatia si proviziile sale de invazia cotropitorilor si a piratilor.Castelul propriu-zis a fost declarat de catre Marco Sanudo, duce al Insulei Naxos, in 1212 imediat dupa ce a intrat in posesia insulei.

Peretii caselor interioare sunt construite in asa fel incat sa constituie ziduri de aparare pentru castel.In interior se afla cateva biserici vechi cu o structura arhitecturala impresionanta si decoratiuni interioare spectaculoase ( Pantanassa, Pantanassa , Aghia Sofia )

4. Palatul Knossos

Locatie:Insula Creta

Conform mitologie grecesti, proiectul palatului a fost realizat de catre faimosul arhitect Dedalos (tatal legendarului Ikarus), un proiect ce a prezentat o asemenea complexitate incat nimeni nu ar fi putut gasi calea de iesire daca ar fi fsot abandonat in mijlocul palatului

Miturile grecesti leaga constructia acestui palat de temutul Rege Minos si legendele ” Labirintul Minotaurului” si “ Icarus” . Acestea povestesc cum regele Minos i-ar fi inchis pe arhitectul Dedalos si fiul sau in interiorul palatului pentru a nu putea dezvalui nimanui maiestuosul proiect al acestuia. Insa arhitectul , a construit doua seturi de aripi pentru el si fiul sau pentru a-si lua zborul din turnurile palatului, insa dupa cum stiti legenda lui Icarus acesta si-a gasit sfarsitul in apele Marii Egee. Labirintul interior a fost caminul Minotaurului in mitologia greaca si multi dintre localnci asociaza palatul Knossos cu legenda lui Theseus doborandu-l pe Minotaur.

Este unul dintre cele mai bine conservate palate din timpul civilizatiei minoniene.

5.Castelul Koroni ( Manastirea Timiou Podromou)

Locatie:

Considerat unul dintre “ochii” Venetiei este situat la baza unui castel venetian ale carui ziduri adapostesc astazi imensa Manastire Timiou Podromou.Capela bizantina si fundatiile templului Artemisei ofera o priveliste minunata .

6.Castelul Bourtzi.

Locatie: Nafplio, peninsula Peloponezia

Bourtsi este o mica peninsula iar castelul se afla localizat chiar in mijlocul portului Nafplio, Venetienii au finailzat fortificarea lui in 1473 pentru a proteja orasul de pirati si invadatorii veniti de pe mare. Dupa ce au grecii l-au recastigat de la turci in 1822 a servit drept fortareata defensiva pana in 1865. Apoi a fost transformata in resedinta executorilor celor condamnati in castelul Palamidi. Din 1930 si pana in 1970 a servit ca hotel.

7. Castelul Palamidi

Locatie :Naflipo, peninsula Peloponezia

Palamidi este de fapt o fortareata militara situata pe creasta unui deal, la o altitudine de 216 m , construita de venetieni in timpul celei de-a doua ocupatii a insulei Creta, in perioada 1686 – 1715.

Fortareata este rezultatul unui ambitios proiect si destul de complex, ce s-a desfasurat intre 1711 – 1714. Stilul arhitectural este baroc si iar terasele castelului ofera o priveliste spectaculoasa asupra golfului Argolic si orasului Nafplio. 857 de trepte despart orasul de zidurile fortaretei, insa pentru a ajunge in varful acesteia trebuie sa strabatateti mai mult de 1000 de trepte.

8. The Achilleion Palace

Locatie: Gastouri, Insula Corfu

Acest palat a fost construit in secolul 19 ( 1889 – 1891) la ordinul reginei austro-ungare Elizabeth (cunoscuta in istorie sub numele de Sissy), cu scopul de a fi resedinta de vacanta. In urma asasinarii reginei in 1898, palatul a fost cumparat de catre Kaiser William II al Germaniei.

Imparateasa Sissy a indragit foarte mult mitologia greaca , iar dintre persoanajele sale, Achilles a fost favoritul sau , astfel incat i-a dedicat lui acest palat. Gradina interioarai este absolut incanatatoare , un loc perfect pentru desfasurarea unei nunti spectaculoase, medievale si extrem de mult apreciata de cei mai buni fotografi. Este una dintre atractiile principale ale insulei Corfu.


http://www.greececruising.gr/greece-wax-museums.htm

Citeste si despre:
Londra este una dintre destinatiile preferate a multor europeni, in special dupa deprecierea lirei sterline si ieftinirea biletelor de avion determinata de scaderea pretului combustibililor, in primavara acestui an. In speranta ca in multi dintre voi, inca incercati sa decideti unde va veti petrece cateva zile de vacanta in aceasta toamna, Londra va asteapta si va poate surprinde cu activitati in aer liber extrem de interesante si dinamice. Astfel veti putea… continuare...

O vacanta de toamna, absolut superba: vreme calduta, aglomeratia lipseste, costurile mai mici...insa ce sa facem in vacanta de toamna? Pentru ca in mod traditional in vacanta de vara se merge la mare – pe plaja, apa, soare, bronz si distractie , iar in vacanta de iarna – la munte, la ski, snowboard, etc. primavara ne cuprinde romantismul si se cauta destinatiile exotice si calduroase in preajma sarbatorilor… continuare...

frunze de toamna Calatorului ii sade bine cu drumul, spune o zicala. Astfel incat toamna nu ii tine acasa pe iubitorii de calatorii. Mai mult decat atat , culorile si atmosfera toamnei, preturile off-season, lipsa aglomeratiei poate transforma vacanta ta intr-o experienta de neuitat. E adevarat ca fiecare anotimp are farmecul sau si fiecare destinatie un anumit appeal dar… continuare...

  1. Mihaela
    Iulie 3rd, 2009 la 12:03 | #1

    Castelul Bourtzi…as vrea sa ajung si eu acolo!!!!Foarte frumoasa prezentarea castelelor, mai ca ne faci sa ne cumparam bilete de avion! Good work!

  1. Nici un trackbacks momentan.
Comentariile sunt închise.