Acasă > Destinatii in Europa > Macedonia – o regiune ospitaliera din Grecia

Macedonia – o regiune ospitaliera din Grecia

Iulie 31st, 2009
  • Macedonia de Est- Tracia

Localizata in partea de nord-est a Greciei, aceasta regiune adaposteste cele mai faimoase hidro-/ biotopuri din Grecia, protejate de Uniunea Europeana , formand un adevarat monument natural al speciilor rare de pasari.

* Litoral – Macedonia
Numeroase plaje , marcate cu steaguri albastre, infrastructura turistica moderna si zone amenajate pentru camping.  Insulele samothrace si Thassos reprezinta smaraldele regiunii.

* Biotop
Bogatia naturala a Macedoniei de Est cuprinde majoritatea speciilor de plante si animale existente pe pamantul grecesc. Specii unicat in lume, aflate pe cale de disparitie,  puteti admira in regiunile: Lacurile  Vistonida si Mitrikos, Delta Evros si raurile Nestos, Padurea Dadia.

*…pe urmele istoriei Macedoniei
In Philippous, Thassos, Maroneia si Samothrace : monumente din era romana, perioada timpurie a crestinismului si perioadele bizantine si otomane.

* si a religiei….
Festivitati si miracole admirate de turisti din toate colturile lumii . Cele mai impresionante sunt Manastirea Eikosifoinissas ( Paggaio), Kosmosoteira ( Ferres) si numeroasele manstiri buzantine din Xanthi.

* Turism montan – Macedonia estica
Muntii Rodopi ofera oportunitati ample pentru walking, activitati sportive si de hiking.

* prin padurea…
de o frumusete naturala unica, cum ar fi Padurea Elatia si Padurea virgina Fraktos.

  • Macedonia Centrala

* te poarta printre vestigiile istorice
catre monumentele funerare faimoase ale Verginei,
mozaicurile remrcabile din Pella
si orasul sfant al Macedoniei, Dion.

* si monumentele civilizatiei bizantine
Din Thessaloniki – un adevarat muzeu in aer liber,
Veria
si punctele de sadire a crestinismului de catre Apostolul Paul

* Muntele Athos – Macedonia
Cu ale sale 20 de manastiru impresionanate si traditii ce au razbit secolele pana in zilele noastre.

* Muntele Olimp- Macedonia
camin al celor 12 zei greci si cele mai frumoase trasee montane europene, centre de ski moderne ce atrag turistii pasionati de sporturile iernii.

* un paradis ecologic
..printre intinderile de ape si cascade si pesterile uimitoare.
Potecile montane va ofera ghidare catre izvoarele termale si facilitatile turistice.

* si un paradis litoral
..ce abunda de viata si dinamism in sezonul estival, cu complexuri hoteluri luxoase , terenuri de golf si camping-uri pe plaja.

  • Macedonia de Vest

O regiune geografica destul de izolata , insa impresurata cu  „ comori” naturale:

* natura protejata
..in cele doua parcuri nationale si 11 zone naturale protejate , 8 lacuri ( dintre care 7 naturale si unul artificial), defilee si formatiuni geologice interesante.

* ideal …montan
Macedonia de Vest o locatie perfecta avand in vedere cele trei centre de ski , carari pentru trekking, trasee pentru mountain climbing, kayaking, motor cross so competitii de ciclism montan

* descoperiri arheologice… naturale
- trunchiuri de copac fosilizate datand de acum 20 milioane de ani , fosile de plante si animale ( copaci de scortisoara, palmieri , moluste si specii de pesti, oase de animale preistorice ).

* Clasice dar atractive
Asezari antice aflate pe malul lacurillor, orase elene, clasice, castele Bizantine si biserici, poduri naturale si mori de vant , urme ale unor unit-uri de productie pre-industriale acopera interesele unui segment vast de turisti.

Citeste si despre:
Londra este una dintre destinatiile preferate a multor europeni, in special dupa deprecierea lirei sterline si ieftinirea biletelor de avion determinata de scaderea pretului combustibililor, in primavara acestui an. In speranta ca in multi dintre voi, inca incercati sa decideti unde va veti petrece cateva zile de vacanta in aceasta toamna, Londra va asteapta si va poate surprinde cu activitati in aer liber extrem de interesante si dinamice. Astfel veti putea… continuare...

O vacanta de toamna, absolut superba: vreme calduta, aglomeratia lipseste, costurile mai mici...insa ce sa facem in vacanta de toamna? Pentru ca in mod traditional in vacanta de vara se merge la mare – pe plaja, apa, soare, bronz si distractie , iar in vacanta de iarna – la munte, la ski, snowboard, etc. primavara ne cuprinde romantismul si se cauta destinatiile exotice si calduroase in preajma sarbatorilor… continuare...

frunze de toamna Calatorului ii sade bine cu drumul, spune o zicala. Astfel incat toamna nu ii tine acasa pe iubitorii de calatorii. Mai mult decat atat , culorile si atmosfera toamnei, preturile off-season, lipsa aglomeratiei poate transforma vacanta ta intr-o experienta de neuitat. E adevarat ca fiecare anotimp are farmecul sau si fiecare destinatie un anumit appeal dar… continuare...

Comentariile sunt închise.