Acasă > Atractii turistice, Destinatii in Europa > Muzeele de ceara din Grecia

Muzeele de ceara din Grecia

Iulie 3rd, 2009

  • Muzeele de ceara Paul Vrellis

Muzeul de Ceara Paul Vrellis

Locatie: Bizani (Mpizani), 11 km spre sud de Ioannina
Tel.:+30 26510 92128
Fax:+30 26510 92128
E-mail: pvrellis@vrellis.gr
Deschis: tot timpul anului

Muzeul de Ceara Paul Vrellis ofera vizitatorilor posibilitatea de admira  scene din istoria Greciei transpuse intr-un mediu cat se poate de real , pentru a surprinde contextul, dramatismul si atmosfera acestora. Fondatorul sau este Paul Vrellis care, din pasiune nemasurata pentru istoria grecilor a decis sa realizeze acest muzeu la varsta de 60 de ani. Constructia sa a inceput in 1983 si a fost finalizata in 1994.

Muzeul cuprinde aproximativ 150 de figuri de ceara , reprezentate de sculpturi clasice in ceara, ce pot fi impartite pe 3 compartimente tematice principale : Perioada Pre-revolutionara, Evenimentele de la 1821 si Cel de-al doilea Razboi Mondial. Alaturi de acestea muzeul gazduieste 33 de colectii diferite ce surprind scene si aspecte din viata grecilor din diferite perioade istorice: Bizantul, Grecia Antica, Asia Minor.

Amenajarea muzeului este una destul de originala, pe masura ce patrunzi in maretul complex cu numeroase alei interioare , pietruite, figuri revolutionare, personaje istorice apar dintre ascunzisurile pesterilor si stancilor false. Multe scene sunt destul de triste , aspecte sangeroase, figuri disperate, toate realizate cu o tehnica si precizie uimitoare. Preferata vizitatorilor este “ Uciderea lui Ali Pasha” o scena extrem de impresionanta.
La finalul calatoriei sunteti intampinati de holograma Acropolelor si o reproducere a lui Vrellis insusi , in atelierul sau , lucrand la figura de ceara  a unui preot ortodox.

Muzeul Efigiilor de Ceara, Athanassios Vrelli

Locatie: Strada  Karamanlis, Nr 15, langa zidurile castelului din Ioannina

Cel de-al doilea muzeu, Muzeul Efigiilor de Ceara, Athanassios Vrelli , este functional din 1997 si detine o expozitie de 70 de persoanje, grupate in 14 reprezentatii. Insa decorul si tehnicile folosite pentru reprezentatii sunt diferite si dezavaluie vizitatorilor o abordare noua in acest domeniu.

  • Muzeul de ceara Fatsa ( Museum of Cyprus Life)
Locatie: Strada G. Papandreou, Lefkara
Tel:  +30 2624 621048
Orar : Luni- Duminica, Noiembrie- Aprilie : 09:00- 17:30 ; Mai- Octombrie: 09:00- 19:00

Acest muzeu ofera vizitatorilor o viziune istorica a culturii Ciprului si detine si o sectiune speciala unde au fost expuse figuri internationale celebre: David Beckham, George Clooney, Danny de Vito, The Beatles si altii. Exista si o sectiune dedicata copiilor cu personaje ca Superman si Batman.

Muzeul si-a deschis portile in mai 2005 , si detine mai mult de 200 de sculpturi, acoperind circa 3000 de ani din viata culturala si istorica a Ciprului, din Neolitic si pana in ziua de azi. Proprietarul sau a declarat ca sursa sa de inspiratie a fost Muzeul Figurilor de Ceara Madame Tussaud`s din Londra.

La intrare, vizitatorii sunt intampinati de figurile politicienilor ciprioti, in frunte cu presedintele republicii si succesorii sai. De-a lungul aleilor interioare pot fi admirate diferite reprezentatii  glorioase sau dramatice din viata elenilor, figuri istorice ( Sfanta Elena si Constantin cel Mare), eroi legendari, generali, conducatori dar si scene din viata traditionala de la sate si o minunata reproducere a unei nunti traditionale cipriote.

Citeste si despre:
Londra este una dintre destinatiile preferate a multor europeni, in special dupa deprecierea lirei sterline si ieftinirea biletelor de avion determinata de scaderea pretului combustibililor, in primavara acestui an. In speranta ca in multi dintre voi, inca incercati sa decideti unde va veti petrece cateva zile de vacanta in aceasta toamna, Londra va asteapta si va poate surprinde cu activitati in aer liber extrem de interesante si dinamice. Astfel veti putea… continuare...

O vacanta de toamna, absolut superba: vreme calduta, aglomeratia lipseste, costurile mai mici...insa ce sa facem in vacanta de toamna? Pentru ca in mod traditional in vacanta de vara se merge la mare – pe plaja, apa, soare, bronz si distractie , iar in vacanta de iarna – la munte, la ski, snowboard, etc. primavara ne cuprinde romantismul si se cauta destinatiile exotice si calduroase in preajma sarbatorilor… continuare...

frunze de toamna Calatorului ii sade bine cu drumul, spune o zicala. Astfel incat toamna nu ii tine acasa pe iubitorii de calatorii. Mai mult decat atat , culorile si atmosfera toamnei, preturile off-season, lipsa aglomeratiei poate transforma vacanta ta intr-o experienta de neuitat. E adevarat ca fiecare anotimp are farmecul sau si fiecare destinatie un anumit appeal dar… continuare...

Comentariile sunt închise.