Acasă > Destinatii in Europa > Turism rural in Thessalia, Grecia

Turism rural in Thessalia, Grecia

Iulie 15th, 2009

Pamant al culorilor, al tablourilor pictate de anotimpuri. Natura verde, raspandita  printre campiile multicolore si culmile deluroase, ascunsa printre grotele muntilor si pesterile dintre stanci, margininad lacurile si insotind albiile raurilor. Locatii speciale si unice-  Grecia Centrala ( Sterea Ellada)- o regiune nedescoperita inca de turismul in masa, insa convinsa sutinatoare a turismului rural.

Peisaj Aspropotamos

Aspropotamos

Exista cateva hoteluri si vile de vacanta pentru a petrece concediul in inima naturii, cazare oferita de proprietari – la fel de iubitori de natura si ospitalieri, dispusi sa va ghideze printre cele mai spectaculoase decoruri naturale.

  • Satele din Aspropotamos

Raspandite printre cele 8 paduri, ce formeaza un complex unic prin aspect si vegetatia rara, se afla cele aproximativ 10 sate, cele mai frumoase locatii din Muntii Pindos. In zona  Tria Pighadhia se afla un Muzeu al Mediului, o baza pentru caiac canoe si o brutarie traditionala greceasca.

  • Masivul Muntos Trikala

Cel mai spectaculos este creasta Pertouli, cu un aspect de amfiteatru, o mandrie a naturii , imitand  arhitectura traditionala. Aici este adapostita  o vegetatie incantatoare si cele mai bine protejate paduri de brad din tara. Puteti admira: biserici, manastiri, 16 poduri de piatra si mori de vant traditionale.

  • Meteora

O capodopera a naturii, cu o vechime de milioane de ani, un refugiu pentru ermiti si pustinici,  inca din secolul 11, care au construit 24 de manastiri pe gigantii de piatra, dintre care doar 6 mai sunt functionale.

  • Lacul Plastira

Un lac artificial, format in anul 1950 prin construirea unui baraj peste raul  Meghdhovas, a capatat o valoare  extrem de mare in  cadrul mediului natural prin dezvoltarea a numeroase specii de flora si fauna unice. Numeroase centre educationale si de observare inregistreaza, evidentiaza, protejeaza si promoveaza bogatia regiunii.

  • Lantul Muntos Aghrafa
Pilion- Thessaly, Grecia Centrala

Regiunea Pilion

Strabatut de raul Tavropos, ce se varsa in Lacul Plastira, culmile sale sunt strabatute de numeroase defilee cu multe locuri aproape inaccesibile si o bogatie naturala impresionanta.

  • Regiunea Pilion

Cele 24 de sate, cu un puternic caracter local, arhitectura deosebita si bogatia naturala se afla localizate pe coastele Muntilor Pilio- un minunat caleidoscop natural.

  • Podul Sarakina

Chiar inainte de a intra in zona Sarakina, Larisa, podul peste raul Pinios uimeste prin frumusetea si arhitectura sa.

  • Pestera Theopetra

Un important sit arheologic cu descoperiri ale amprentelor apartinand unor copii de acum 50.000 de ani, un schelet din paleolitic si monumente funerare din mezolitic si multe alte descoperiri importante.

Citeste si despre:
Londra este una dintre destinatiile preferate a multor europeni, in special dupa deprecierea lirei sterline si ieftinirea biletelor de avion determinata de scaderea pretului combustibililor, in primavara acestui an. In speranta ca in multi dintre voi, inca incercati sa decideti unde va veti petrece cateva zile de vacanta in aceasta toamna, Londra va asteapta si va poate surprinde cu activitati in aer liber extrem de interesante si dinamice. Astfel veti putea… continuare...

O vacanta de toamna, absolut superba: vreme calduta, aglomeratia lipseste, costurile mai mici...insa ce sa facem in vacanta de toamna? Pentru ca in mod traditional in vacanta de vara se merge la mare – pe plaja, apa, soare, bronz si distractie , iar in vacanta de iarna – la munte, la ski, snowboard, etc. primavara ne cuprinde romantismul si se cauta destinatiile exotice si calduroase in preajma sarbatorilor… continuare...

frunze de toamna Calatorului ii sade bine cu drumul, spune o zicala. Astfel incat toamna nu ii tine acasa pe iubitorii de calatorii. Mai mult decat atat , culorile si atmosfera toamnei, preturile off-season, lipsa aglomeratiei poate transforma vacanta ta intr-o experienta de neuitat. E adevarat ca fiecare anotimp are farmecul sau si fiecare destinatie un anumit appeal dar… continuare...

Comentariile sunt închise.